Kom langs
Paalweg 5, 8141 RT Heino
Bereik ons telefonisch
0572 - 39 50 30
Stuur ons een bericht
info@paal5.nl

Creatieve broedplaats Paal5 officieel in gebruik

Creatieve broedplaats Paal5 officieel in gebruik

Heino is een bedrijfsverzamelgebouw rijker. Na vijf maanden klussen is het pand aan de Paalweg nagenoeg af en heeft het een heuse metamorfose ondergaan. Op de begane grond is nauwelijks nog iets over van het vroegere bouwbedrijf. De showroom en werkplaats hebben plaatsgemaakt voor zeven kantoren voor kleine ondernemers en ZZP-ers. De meeste huurders hebben zich afgelopen week gesetteld. Aanstaande vrijdagmiddag is de officiële opening voor genodigden. Burgemeester Dadema zal dan Paal5 officieel openen.

Dromen
Uit nieuwsgierigheid en als grap gingen Martijn Jansman van N35 Media en Chris Ploeger van DigiWorks vorig jaar maart naar Louis Wijnhout om eens naar de mogelijkheden van het pand te bekijken. “Voor onze twee bedrijven was het natuurlijk veel te groot,” vertelt Martijn Jansman enthousiast. “Maar als ondernemer mag je dromen hebben en moet je kansen zien. We zaten samen met DigiWorks en Delinea van Arjen de Ruijter en Frederik Rosman op een geweldige locatie op Marke ter Heyne. Het uitzicht op het 14-aprilplein en het rondje om de kerk was fantastisch. Maar we groeiden alle drie uit ons jasje,” vertelt Jansman. De drie bedrijven wisten al snel Peter Brummelhuis van Huid-producten.nl enthousiast te maken voor het pand. En zo werd door de vijf eigenaren Paal5 BV opgericht. In oktober werd het pand aangekocht en daarna werd de omgevingsvergunning door de gemeente afgegeven. “We zijn blij met onze aankoop en mooi dat de gemeente ook snel wilde meewerken. Het pand heeft een mooi karakteristieke gevel met een professionele uitstraling en we hebben nu 15 parkeerplekken op ons eigen terrein,” vertelt Chris Ploeger. Arjen de Ruijter vult aan; “We hebben het pand duurzaam verbouwd en ons doel is de komende jaren; “nul op de meter”. Misschien nemen we binnen twee jaar al wel afscheid van de gasmeter.”

Creatieve broedplaats
Het concept van Paal5 is elkaar helpen en versterken. De eigenaren en huurders hebben ieders zijn eigen disciplines. Van grafisch ontwerp, fotografie, ICT, webwinkel, coaching tot uitgeefprojecten. “We willen meer doen dan alleen kantoorunits verhuren. Ondernemers komen bij het koffieautomaat en bij de gezamenlijke lunch met elkaar in gesprek en kunnen kennis en ervaring wisselen, ”vertelt Jansman. Inmiddels hebben naast de eigenaren ook Maeike Blauw Fotografie, Proteus verandering in mens en werk en Cares Uitgeefprojecten zich gevestigd in Paal5.

Flexplekken
Naast de 10 kantoren biedt Paal5 ook een aantal flexplekken voor zakelijke dienstverleners aan. Arjen de Ruijter “Met de flexplekken proberen we mensen die geen vast kantoor willen of kunnen huren, maar wel mensen willen ontmoeten een plek te bieden. We hebben hiervoor de “Paalbundels” in het leven geroepen, waarmee je voor een bepaald bedrag een aantal uren een werkplek kunt huren, inclusief WiFi en een kop koffie of thee. De flexplekken past mooi in ons concept van een creatieve broedplaats.”

Bericht via: HoezoHeino.nl